7,00 zł
5,00 zł
5,00 zł
4,50 zł
12,00 zł
3,00 zł
9,50 zł
3,00 zł
32,50 zł
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Gorczyca żółta 100g Indie
Opis
Gorczyca żółta używana jest do marynowania jako środek silnie konserwujący. Oprócz tego stosuje się do aromatyzowania korniszonów i różnych warzyw w occie, kiszonek oraz przetworów wędliniarskich. Mieloną gorczycę dodaje się do tłustych mięs, kiełbas, gotowanych ryb, gorących i zimnych sosów, zapiekanek, duszonych warzyw a pokrojone świeże listki do sałatek. W medycynie stosuje się ją w formie sproszkowanej do okładów poprawiających krążenie krwi a także do uśmierzania bólu i stanów zapalnych, reumatycznych i artretycznych.
wartości odżywcze na 100 g | ilość |
wartość energetyczna | 471 Kcal |
tłuszcz | 29 g |
nasycony kwas tłuszczowy | 1 g |
mono nienasycone kwasy tłuszczowe | 19,8 g |
wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5,4 g |
cholesterol | 0 mg |
węglowodany | 36 g |
błonnik | 15 g |
cukier | 5 g |
białko | 25 g |
sód | 5 mg |
potas | 682 mg |
witamina A | 61,2 IU |
witamina C | 3 mg |
wapno | 521 mg |
żelazo | 10 mg |
cynk | 5,7 mg |
miedź | 0,4 mg |